Gratulerer med dagen Hans Martin!

En tredveårs dag utenom det vanlige, men ikke noe dårligere av den grunn.

Med 30 år og mangfoldige tusen nautiske mil på baken er Hans Martin ikke lengre noen ung-sau. Den store dagen ble startet med en nattevakt og mens vi begge stod å stirret inn i tåkebankene sier plutselig ipaden «ping». Jeg titter på den og der står det «Hans Martins bursdag». Vi ser ikke noen grunn til å la feiringen vente – jeg koker meg en sterk kopp kaffe, mens Hans Martin tar seg en stor kopp peppermynte te. Materielle gaver overrekkes, lykke ønskninger og rørende ord fyller dagen. Siden det er Hans Martins dag får han lov til å bruke hornet (tuten) så mye han vil og som en russebuss på vei til Tryvann tuter vi oss gjennom natten.

Hans Martin sier i et svakt øyeblikk at han er glad vår gode venn Einar ikke er her. «Einar hadde sikkert leid inn en stripper, men jeg er liksom ikke helt i det humøret i dag». Grunnen til det er nok at øverst på ønskelisten stod nemlig en telefonsamtale over satelitt telefonen med Dagrun.

Når stemmen til vår kjære der hjemme fyller telefonrøret med varme og omtanke får selv store hårete mannfolk som godt trives med snødrev og kuling blanke øyne mens de fortsetter å stille stirre inn i de endeløse tåkebankene.

6 Comments

 1. Litt seint ute, men vil jo gjerne gratulere Hans Martin med dagen! Høres ut som du har det fint og gleder meg til å se bilder og å lese mer om ekspedisjonen :) kos deg/dere!
  Michael :)

 2. Trond says:

  Hallo Martin:)
  Tenkte bare, håper det går bra. Vi har fått VALP:) kul liten djelvel.
  Når er hjemkomst dato?
  Send en update på mail a t.smedshammer@gmail.com

 3. Trond says:

  Gratulerer med dagen forresten din gamle hest!

 4. Lars says:

  Gratulerer med dagen hilsen Lars:)

  • Luan says:

   Unfortunately, that is quite common in Hong Kong but also over the world. If I am not deaf and slreuy need some human contact, you may place me in that group as well. My cousin is the ‘boy’. Though he does enjoy basketball and travelling. He has not worked since college. Dealing with working adults can be difficult for him. That talks of finance, news and arts are a bit too much for him.

 5. Nyima says:

  Se5 koselig! Nydelige fgerar og objekter.Jeg tror rett og slett dette er min favoritt Marthe, og ne5 har jeg sett igjennom alle!Lykke til:)

Leave a Reply